Kuulon heikentyessä on tärkeää löytää kuulokoje, joka mahdollistaa luonnollisen äänimaailman. Nykyisin tämä on entistä helpompaa laadukkaiden ja kehittyneiden kuulokojeiden ansiosta.
Tiesitkö, että nykyisin kuulokojeesta on mahdollista vastata puhelimeen tai kuunnella tv:tä? Lisäksi uusimmista malleista löytyy aktiivisuutta mittaavat sensorit ja jopa kaatumishälytin kuulokojeen omaiselle.
Kuulokojeiden teknologia on kehittynyt siis huimasti vuosien varrella, erityisesti kuuloalan yksityisten asiantuntijaliikkeiden puolella. Tuotevalikoima on laaja ja kuulokojeiden avulla päästään lähelle luonnollista kuulemista.
– Esimerkiksi 10 vuotta sitten elettiin vielä tilanteessa, ettei meluvammasta kärsivää ihmistä pystytty oikein hoitamaan. Mutta nyt sekin on mahdollista. Tekniikaltaan kehittyneet kuulokojeet pystytään sovittamaan yhä haastavimpiin kuuloihin ja ääni kuulostaa luonnolliselta, kommentoi Toivon Kuulon yrittäjä, audionomi Sari Toivanen.
Toivon Kuulon puoleen voi hakeutua myös vakuutusyhtiön kautta. Tämä prosessi takaa ihmiselle nopean pääsyn hoitoon ja mittauksiin, sekä laadukkaiden kojeiden saamisen.
Arjen helpottaja
Huono kuulo voi vaikeuttaa pahimmillaan arkista elämää niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Ihminen saattaa jopa vältellä sosiaalisia tilanteita, sillä pelkää, ettei pysty kommunikoimaan muiden seurassa. Kuulokoje voi auttaa näissäkin tilanteissa ja parantaa monin tavoin elämänlaatua.
– Kuulokojeissa on tarjolla uudempia ja kehittyneempiä ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on tehdä kojeen käytöstä miellyttävämpää ja helpompaa. Puheen ymmärrettävyys paranee ja kuunteleminen haastavissa ääniympäristöissä onnistuu paremmin, kertoo Toivanen.
Erityisesti Starkeyn kuulokoje Livio AI on kehittynyt huimasti ja on markkinoiden kärkinimiä. Se on maailman ensimmäinen kuulokoje, jossa on hyödynnetty tekoälyä ja integroituja sensoreita. Myös äänimaailmaltaan se on luonnollinen ja musiikin kuuntelunkin voi kokea jälleen täytenä elämyksenä.
– Se yhdistyy älylaitteeseen Bluetooth-yhteydellä. Kojeen kautta on mahdollista soittaa puheluita sekä mitata aktiivisuutta, joka rekisteröityy puhelimessa olevaan applikaatioon. Se voi myös tehdä kaatumistilanteessa hälytyksen omaiselle, esittelee audionomi Nina Salmela-Kunnari Livio AI:n ominaisuuksia.
Miten löytää se oikea?
Sopivan kuulokojeen löytämiseen voi vaikuttaa monikin tekijä, kuten sorminäppäryys, millaisessa ääniympäristössä elää ja korvakäytävän anatomia.
– Täällä Toivon Kuulossa katsomme yksilöllisesti jokaisen henkilön ja hänen kuuloonsa sopivan kuulokojeen. Alussa audionomi tekee kuulontutkimuksen, jonka tulosten pohjalta lähdemme testaamaan muutamaa kojetta. Sovituksen ja ohjelmoinnin jälkeen kojetta kokeillaan kotona viikon verran, kertoo Toivanen.
Kuulontutkimuksen ja sovituksen lisäksi audionomit myös opastavat kuulokojeiden käytössä ja auttavat tarvittaessa huoltotoimenpiteissä. Toivon Kuulo myy lisäosia, kuten pattereita, vahasuojia ja tippejä.
– Meille ei myöskään tarvitse jonottaa, vaan kuulontutkimukseen pääsee nopeasti varauksen kautta ilman lääkärin lähetettä. Kuulokojeen hankinta meiltä on helppoa, nopeaa ja yksinkertaista. Tervetuloa!