Kuulokojeet helpottavat satavuotiaan jokapäiväistä elämää

Anna-Liisa 100v.

Rovaniemeläinen Anna-Liisa Kolehmainen täytti satavuotta tänä syksynä, 25. päivä lokakuuta. Hän toimi nuoruudessaan lottana sotasairaaloissa talvi- ja jatkosodassa sekä Lapin sodassa. Sotien jälkeen hän avioitui ja sai neljä lasta. Anna-Liisa jäi kuitenkin leskeksi jo 32-vuotiaana. Hän meni uusiin naimisiin ja pariskunta sai vielä yhden lapsen. Toisen kerran Anna-Liisa jäi leskeksi 78-vuotiaana. Elämäntyönsä hän teki maatalon emäntänä ja keittiöapulaisena. Hyvin aktiivinen Anna-Liisa on harrastanut muun muassa kylätoimintaa ja kirkkokuoroa sekä kuulunut Rintamanaisiin, Marttoihin ja maa- ja kotitalousnaisiin. Valtiovallan tunnustuksena elämäntyöstään hänet kutsuttiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän vastaanottoon Presidentinlinnaan 6.12.2017. Lisäksi hänelle on myönnetty useita ansio- ja kunniamerkkejä lottapalveluksistaan sekä aktiivisesta yhdistystoiminnasta.

Anna-Liisa hankki kuulokojeet Toivon Kuulosta loppukesästä 2021. Yhä kotonaan omakotitalossa asuva virkeä Anna-Liisa toivoi, että kojeet olisivat helppokäyttöiset, pienet ja huomaamattomat.
Anna-Liisan toiveet toteutettiin Toivon Kuulossa ja nykyisin hän käyttää sujuvasti nykyaikaisia ladattavia kuulokojeita. Niissä ei ole ollenkaan pariston vaihtoa. Hoitajat tietysti avustavat kojeiden kanssa tarvittaessa. Anna-Liisan elämänlaatu on kuulokojeiden ansiosta parantunut. Päivittäinen kommunikointi sujuu ja television äänet kuuluvat paremmin.

Helppohoitoiset kuulokojeet helpottavat jokapäiväistä elämää. Satavuotias harrastaa vielä jonkin verran käsitöitä ja lisäksi Anna-Liisa seuraa aktiivisesti lapsenlapsiensa elämää. Anna-Liisa juhli iloisesti 100-vuotispäiväänsä Ruikan Erän talolla läheisten ja kyläläisten kanssa 23.10.2021. Vieraita oli huikeat 120 henkeä. Kuuleminen oli helpompaa ja tunnelma oli leppoisa.

Toivotamme Anna-Liisalle virkeyttä päiviin ja erittäin paljon onnea satavuotiaalle!

Teksti: Roosa Toivanen ja Ali Kolehmainen
Kuva: Ali Kolehmainen