Kuu­lo­ko­jeet kan­nat­taa hankkia en­nem­min kuin myö­hem­min – ”E­lä­män­laa­tu­ni pa­ran­tui ker­ta­hei­tol­la”

Eila ja Sari

Eila Pursiainen tietää, miltä tuntuu elää heikkenevän kuulon kanssa. Haasteiden jälkeen ja uusien kojeiden myötä, Eila kuulee jälleen elämänsä äänet.

 

Eila Pursiainen on ollut Toivon Kuulon asiakas jo muutaman vuoden. Yrittäjä Sari Toivanen on tuttu henkilö Pursiaiselle. ”Olen ollut erittäin tyytyväinen ystävälliseen palveluun. Asioiminen on mutkatonta ja tänne on aina helppo tulla.”
Eila Pursiainen on ollut Toivon Kuulon asiakas jo muutaman vuoden. Yrittäjä Sari Toivanen on tuttu henkilö Pursiaiselle. ”Olen ollut erittäin tyytyväinen ystävälliseen palveluun. Asioiminen on mutkatonta ja tänne on aina helppo tulla.”

Eläkkeellä oleva Eila Pursiainen sai viruksen kymmenisen vuotta sitten, mikä johti väliaikaiseen näön menetykseen. Samalla myös kuulo heikkeni.

– Pikkuhiljaa näköni palautui takaisin, mutta kuuloni alentui pysyvästi. En saanut enää selvää kunnolla, mitä ihmiset puhuivat ympärilläni, kun olimme esimerkiksi ravintolassa tai muuten hälyisessä tilassa. Jouduin usein pyytämään ystäviäni toistamaan, mitä he olivat juuri sanoneet, muistelee Eila ensimmäisiä hälyttäviä merkkejä heikentyneestä kuulostaan.

Apua kuulokojeista

Lopulta naisen toinen korva kipeytyi ja hän pääsi terveysaseman kautta kuulonhuoltoon. Sieltä hän sai ensimmäiset kuulokojeet käyttöön ja testaukseen.

Äänen laatu ei kuitenkaan miellyttänyt Eilaa. Hän sai uudet kojeet, jotka toimivat paremmin, mutta eivät auttaneet häntä palaamaan rakkaan harrastuksensa pariin.

– Pidän todella paljon kuorolaulusta. Kun kuuloni heikkeni, jouduin jättäytymään siitä harmikseni pois. Vaikka sain uudet, hieman paremmat kuulokojeet, en pystynyt kuitenkaan jatkamaan harrastustani, kertoo Eila.

Siirtyminen paikallisen kuulontutkimuksen ja -kuntoutuksen erikoisliikkeen Toivon Kuulon asiakkaaksi oli Eilalle helppo ratkaisu. Uudet, laadukkaammat kuulokojeet tuntuivat paremmalta ja äänenlaatu nousi reippaasti aikaisempaan verraten.

– Sari ja Nina olivat jo tuttuja henkilöitä, sillä he työskentelivät aikaisemmin kuulonhuollon puolella. Pääsin vaivattomasti ja jonottamatta kuulontutkimukseen. Myös kojeiden valinta hoitui hyvin.

Jos ongelmia ilmeni matkan varrella, vastattiin näihinkin Eilan mielestä nopeasti.

– Toisen kojeen mikrofoni ei toiminut odotetusti, joten se vaihdettiin heti. Palvelu on pelannut moitteettomasti. Voin suositella lämpimästi Toivon Kuuloa kuulokojeiden hankinnassa, vastaa hymyillen Eila.

Paluu harrastusten pariin

Intohimoinen kuorolaulaja ja konserteissa käyvä Eila nauttii jälleen rakkaista harrastuksistaan. Hän on pystynyt aloittamaan laulamisen ja käy myös konserteissa ja teatteriesityksissä ystäviensä kanssa.

– Olen niin onnellinen, että pystyn laulamaan jälleen. Myös aamulenkillä käydessäni kuulen lintujen viserryksen. Elämänlaatuni on parantunut kertaheitolla, summaa Eila hymyillen.

TUTUSTU TUOTTEISIIN JA PALVELUIHIN OSOITTEESSA: www.toivonkuulo.fi

Osoite: Valtakatu 25, 94100 Kemi

Tiesitkö? Ajoissa hankittu koje voi siirtää jopa muistisairauden puhkeamista

Suomessa kuulokoje hankitaan keskimäärin noin kymmenen vuotta liian myöhään.

-

Kuulokojeen hankinta ajoissa voi olla ratkaiseva tekijä. Elämänlaatu pysyy parempana ja parhaimmillaan se voi siirtää muistisairauden puhkeamista jopa viidellä vuodella eteenpäin.

– Kyky kuulla ja keskustella asioista ovat tärkeitä toimintoja, jotka pitävät vireyttä yllä ja tekevät elämästä paljon rikkaampaa, kertoo Sari Toivanen, audionomi ja Toivon Kuulon yrittäjä.

Kuulon heikkeneminen voi olla monella tapaa harmittavaa ja itsetuntoa raastavaa. Jos ei kuule selvästi, vaikeuttaa tämä samalla asioiden muistamista. Tämä kuuluu osaksi normaalia ikääntymistä ja tapahtuu vähitellen.

– Heikentyneen kuulon merkki on, että joutuu jatkuvasti kyselemään ihmisiltä, mitä he juuri sanoivat. Tässä vaiheessa olisi tärkeää käydä kuulotesteissä, tietää Toivanen.

Toivon Kuulon kuulontutkimukseen pääsee vaivattomasti ja jonottamatta. Liikkeessä kuuloasiantuntijat selvittävät, millä tasolla kuulo on ja onko henkilöllä tarvetta kuulokojeille. Audionomit avustavat myös oikeiden kuulokojeiden valinnassa sekä niiden käytössä.

– Kuulokojeemme mahdollistavat kuulla luonnollisen äänimaailman uusimman teknologian avulla. Hankinnassa ei kannata aikailla, vaan aika kannattaa varata heti, kun epäily kuulon heikentymisestä herää.

– Kyse ei ole vain äänenlaadusta, vaan myös elämänlaadusta, summaa Toivanen hymyillen.