Tinnitus

Tinnitus on häiritsevää korvan soimista. Se voi olla vinkumista, huminaa tai jopa pauketta, jonka vain sinä kuulet. Tinnitukseen ei ole parantavaa hoitokeinoa, mutta häiritsevää korvien soimista voidaan helpottaa ja elämänlaatua parantaa apuvälineillä tai kuulon kuntoutuksella.

Korvien soimisen aiheuttamaa ärsytystä voidaan vähentää kuulokojeen avulla. Toinen hyväksi todettu apuväline on tinnitusmaskeri, jolla tinnitusta voidaan peittää miellyttävämmillä äänillä. Toivon Kuulon valikoimassa on useita laadukkaita tinnitusmaskereita, joiden lukuisista erilaisista äänimaailmoista asiakas voi itse valita mieluisimman.

Tinnitusta voidaan toisinaan lievittää kuulon kuntoutuksella, joka on yksi Toivon Kuulon tuottamista palveluista. Koulutetuilla audionomeillamme on ääniterapiaan ja kuulon kuntoutukseen useita erilaisia harjoitteita, joilla elämänlaatua voidaan parantaa.

Tinnitus ei ole vaarallinen, mutta varsin yleinen ja ikävä vaiva varsinkin kuulon heikentyessä iän myötä. Tinnitus voi ilmaantua myös tapaturman tai meluvaurion yhteydessä, jolloin kuulontutkimus sekä kuulokojeiden tai muiden apuvälineiden hankinta voi tulla vakuutusyhtiön kustannettavaksi. Toivon Kuulon asiantuntijat auttavat mielellään myös vakuutusyhtiön kanssa asioimisessa.