Uusia tuulia ja positiivista ajattelua

Nyt saa riittää koronasta, ja muista ikävistä asioista puhuminen ja vatvominen. Toki asiaan on suhtauduttava vakavasti, ja me teemme Toivon Kuulossa kaikki tarvittavat toimenpiteet, jotta meillä asioiminen on turvallista. Pidämme huolen hygieniasta,ja palvelumme on aina yksilöllistä ja laadukasta.

Vuosi 2021 oli meille kasvun vuosi. Oulun liikkeen asiakasmäärä lisääntyi huomattavasti. Tiina Pekkala aloitti työskentelyn Oulun liikkeessä kesällä. Tiina on kokenut audionomi, joka on työskennellyt sekä yksityisellä että julkisella puolella. Hän on myös työskennellyt kuulokojemaahantuojan edustajana. Juha-Matti Annalan parina Oulussa he muodostavat todella toimivan tiimin.

Myös Kemissä  asiakasmäärät lisääntyivät, ja asiakkaita tuli ympäri Lappia. Kemin liikkeestä huolehtii pääsääntöisesti Nina Salmela-Kunnari, ja  osa-aikaisena Niina Kallio. Itse allekirjoittanut on kulkenut näitä kahta liikettä, sekä tehden jonkin verran ostopalveluina jonojen purkutyötä Länsi-Pohjan  keskussairaalassa ja Lapin keskussairaalassa.

Kiitollisena totean, että ihmiset ovat löytäneet meidät niin kuulokojetarvikkeiden ostossa kuin esim. yksilöllisten kuulonsuojainten ostopaikkana. 

Olemme myös valtakunnallisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta uuden äärellä.  Hyvinvointialueet alkavat toteuttamaan Sote-toimintaa. Me kaikki maksamme veroja, joilla nämä Sotepalvelut toteutetaan. Nykyisellään ja tulevaisuudessa ei yksin julkiset palvelut enää riitä. Toivotaan, että myös yksityiset saavat auttaa tässä valtavassa työsarassa vaikkapa palvelusetelien muodossa, jolloin kukin voi aidosti päättää hoitopaikkansa.

Tulevaisuudessa meidän kaikkien on hyvä ajatella omaa terveyttä, ehkä hieman eri näkökulmasta. Me itse olemme vastuussa omasta terveydestä. Jonkin verran voimme vaikuttaa millainen meidän ”vanhuus” on.  Aktivoimmeko sopivasti itseämme liikunnalla ja muilla ärsykkeillä esim. lukemalla ja kuuntelemalla? Saavatko aistit tarpeeksi ärsykkeitä? Esimerkiksi kun kuulo heikkenee, on kuulokojeiden  käyttö äärimmäisen tärkeää, jotta saadaan ääniärsykkeitä tarpeeksi. Näin säilytetään puheenerotuskyky, vaikka kuulo olisikin huono. 

Uusi vuosi 2022 tulee olemaan muutosten ja kehityksen vuosi. Kemissä siirrymme isompiin ja parempiin tiloihin kevään aikana. Uusia henkilöitä  voidaan myös palkata, kuten avustavaa henkilöstöä ajanvaraukseen, markkinointiin ja tarvikkeiden myymiseen. Verkkokaupan rakentaminen on myös jo aloitettu. Kuulokojeiden paristot, vahasuojat ja erilaiset puhdistustarvikkeet löytyvät kohta Toivon Kuulon verkkosivuilta.

Ollaan kuulolla! Meidän sydämen asia on parempi kuuleminen. Ei vaan äänenlaatu vaan myös elämänlaatu!

Audionomi / yrittäjä Sari Toivanen